vinotour+bike.jpg

Letos začenjamo že z 12. Vinotour pohod med vinogradi na jubilejnem 40.kmečkem prazniku.

 

Tokrat smo pripravili dve poti polni doživetji. Ena do našega znamenitega Srca med vinogradi (mimo Vino Vdovič, Vino Šerbinek, Vino Dreisiebner, Ratscher Stubn in rdeči mošt, Muzej Kebl, Vino Elšnik in Vino Jarc). 

Druga pot pelje do Medvedjega parka pri naših sosedih (mimo Vino Falot, Vino Jamnik, Kebl, Vino Schwarzl, Medvedji pak, Pruh, Vino Valdhuber-Čeh, Vino Vrezner, Vino Kušter). 

Obe poti bosta speljani mimo vinogradniških kmetij, kjer bo možno pokusiti odlična vina in sladek mošt, sok ali pa kaj močnejšega za razkužit.  S sprotno razlago in predstavitvijo ponudbe ob poteh se pohod zaključi v Svečini, kjer se prične bogat kulturni program in omamna ponudba kulinarike na stojnicah!

Več o prazniku na http://svecina.com/kmecki-praznik-v-svecini/

Vabljeni!

 

Zaradi lažje organizacije je potrebna predhodna prijava na vinotoureu@gmail.com  ali sporočilo na fb dogodek!

Info: www.vinotour.si

 

Prosimo, da parkirate na označenih parkiriščih pred vhodom v Svečino!

 

Za kolesarje smo tudi pripravili dve vodeni turi!

 

E-bike tura / 25km / 600 višinskih metrov vzponov

 

Tura je primerna za vse vrste električnih koles. Na turi je kar nekaj vzponov, ki pa z električnim kolesom ne bodo težavni. Trasa poteka skoraj v celoti po asfaltnih cestah.

 

Potrebna oprema: električno kolo, čelada, rokavice, očala, rezervna zračnica, pijača in nekaj malega za prigrizniti.

 

MTB tura / 22km / 700 višinskih metrov vzponov

 

Tura je primerna za gorska kolesa z sprednjim vzmetenjem in dobro profiliranimi gumami. Tura je primerna tudi za električna gorska kolesa, ki pa bodo morala voziti skupaj z ostalimi ne-električnimi kolesi. Večji del trase poteka po cestah (asfalt in makadam), vmesni deli pa po vinogradih in gozdnih poteh.

 

Potrebna oprema: gorsko kolo  z sprednjim vzmetenjem in dobro profiliranimi gumami, čelada, rokavice, očala, rezervna zračnica, pijača in nekaj malega za prigrizniti.

Možen najem električnih koles, cena najema 30€, potrebna predhodna rezervacija na info@winebike.si  ali tel. št. 00386 (0)31 809 474.

Po zaključku pohoda se prične program 40.Kmečkega praznika, kjer bo pestra ponudba domače hrane, zato bo možno s prijavo na Vinotour pohod kupiti tudi vstopnico, ki velja  za oba dni praznika.

plakat program 3 – kopija.jpg
cenik vinotour.jpg